Vad är det egentligen för skillnad mellan en klassisk massage och en idrottsmassage? Vem behöver vad?

Jo, en klassisk massage passar dig som har avslappning som primära mål. Du känner dig stressad, har kanske lite ont i nacke och rygg och behöver tagga ner. En klassisk massage frisätter som vi tidigare berättat här oxytocin som är vårt ”må-bra” hormon. Efter en klassisk massage ska du känna dig avslappnad, lugn och mjuk. Troligtvis ganska trött också.

En idrottsmassage passar dig vars primära mål är att påskynda återhämtningen. Du tränar troligtvis mycket och behöver återhämta dig ordentligt inför nästa pass eller en tävling. Under idrottsmassagen går man på hårt och snabbt på musklerna. Det gör mer ont jämfört med en klassisk massage, du blir dock avslappnad  även av en idrottsmassage.  Även här är du troligtvis trött efteråt men musklerna återhämtar sig fortare.

Vare sig du är en kontorsmänniska eller idrottare kan massage vara någonting för dig. De flesta av oss känner sig stressade i perioder, kanske byter sovställning av någon anledning eller helt enkelt bara vill vara i sin egna bubbla en stund, då vågar vi nästan påstå att massage är det bästa för just dig!

Vet du inte vilken typ av massage som passar dig? Kontakta oss här oss så hjälper vi dig att hitta rätt!