Klassisk Massage VS Idrottsmassage

Vad är det egentligen för skillnad mellan en klassisk massage och en idrottsmassage? Vem behöver vad?

Klassisk massage

Jo, en klassisk massage passar dig som har avslappning som primära mål. Du känner dig stressad, har kanske lite ont i nacke och rygg och behöver tagga ner. En klassisk massage frisätter som vi tidigare berättat ämnet Oxytocin (Du kan läsa mer om det ”här”), som är vårt ”må-bra” hormon. Efter en klassisk massage ska du känna dig avslappnad, lugn och mjuk. Troligtvis ganska trött också.

Idrottsmassage

En idrottsmassage passar dig vars primära mål är att påskynda återhämtningen. Du tränar troligtvis mycket och behöver återhämta dig ordentligt inför nästa pass eller en tävling. Under idrottsmassagen går man på hårt och snabbt på musklerna. Det gör mer ont jämfört med en klassisk massage, du blir dock avslappnad  även av en idrottsmassage.  Även här är du troligtvis trött efteråt men musklerna återhämtar sig fortare.

Behöver jag en Idrottsmassage eller klassisk massage?

Vare sig du är en kontorsmänniska eller idrottare kan massage vara någonting för dig. De flesta av oss känner sig stressade i perioder, kanske byter sovställning av någon anledning eller helt enkelt bara vill vara i sin egna bubbla en stund, då vågar vi nästan påstå att massage är det bästa för just dig!

Finns det någonting skönare när man är trött i kroppen, känner sig spänd, eller har svårt att slappna av? Vilken form av massage som passar dig är svårt att säga. Våra massörer anpassar alltid behandlingen efter dig som individ, alltså kan du vara med och påverka hur du själv vill ha det. Berätta gärna för den terapeuten du träffar, eller fråga ifall du själv inte vet eller är osäker.

Vet du inte vilken typ av massage som passar dig? Du kan läsa mer om massage och vad du kan få hjälp med ”HÄR”.

Så här säger våra kunder om oss