Naprapat

En naprapat kan behandla all typ av smärta som kommer från muskulatur eller led. Vi jobbar främst med våra händer som verktyg och använder oss av olika manuella tekniker som t ex. massage, justering av ryggrad samt kroppens övriga leder, triggerpunktsbehandling av muskler.

Hur fungerar det?

Vi ser till helheten hos dig som kommer till oss. Istället för att endast titta på det som gör ont, så undersöker vi hela kroppen. Spänningshuvudvärk kan t ex komma från spänd muskulatur kring nacke, hals eller käkarna.

På ditt första besök kommer du få beskriva för naprapaten om ditt besvär. Där kommer ni tillsammans att gå igenom bakgrunden till besväret och sedan görs en klinisk bedömning där du undersöks med ortopediska tester för att se vad som orsakar ditt besvär. Undersökningen resulterar i en diagnos och en förklaring på ditt besvär. Slutligen så skräddarsys din behandling utefter diagnosen och just dina mål och förutsättningar.

 

Naprapat

Naprapaten arbetar med att undersöka, förebygga, diagnostisera, behandla och rehabilitera smärttillstånd och nedsatt funktion i rörelseorganen – alltså muskler och leder. Vi utgår alltid från helheten och tar hänsyn till både kroppsliga och sociala faktorer som kan bidra till att smärta och andra besvär uppstår.Exempelvis så kan sociala faktorer som stress eller miljö i arbete eller privatliv påverka hur man reagerar på smärta. Det är därför viktigt att ta med dessa faktorer när man kartlägger varför en person upplever smärta eller funktionsnedsättning.

Naprapati är ett brett verksamhetsområde inom vilket du kan få hjälp med mycket varierande besvär i rörelse- och stödjeorganen. Några exempel är smärta i rygg, nacke, skuldror, knä och axlar. Andra exempel är åkommor som tennisarmbåge, spänningshuvudvärk och ischias.

”Naprapat” är en skyddad yrkestitel i Sverige – vilket innebär att för att få använda sig av den titeln så måste man ha en godkänd examen från Naprapathögskolan i Stockholm och ha en giltig legitimation från Socialstyrelsen.

 

Vad är en Naprapat?

En Naprapat är en specialist inom manuell medicin. Det innebär att de jobbar främst med sina händer för undersökning och behandling. Utbildningen sker vid Naprapathögskolan i Stockholm och innebär 4 år heltidsstudier + 1 år praktiktjänstgöring efter examen.

Under utbildningen så kombineras expertisen inom manuell medicin med ämnen som t ex. Neurologi och ortopedi. Det gör att en naprapat har primärt diagnosansvar och kan avgöra om patienten kan behandlas med naprapati eller ska skickas vidare till läkare för vidare utredning. 

Bland våra patienter finns såväl yngre som äldre och allt ifrån elitidrottare till mindre fysiskt aktiva människor med akuta, subakuta och kroniska besvär.

En väldigt viktig del i behandlingen är att patienten själv blir delaktig i sin rehabilitering och i att förebygga framtida besvär. Naprapaten följer därför upp behandlingen med individuella råd om träning och ergonomi.

Får du frågan ”Vad är en naprapat” så vet du nu vad du kan svara – det är en person som behandlar muskler och leder med hjälp av olika behandlingstekniker där de använder sina händer. De är en del av svensk hälso- och sjukvård och kan både ställa diagnos, behandla och hjälpa till med förebyggande träning.

 

Vad kostar det?

Alla besök kostar 650 kr och vi föredrar företags-swish. Behöver du ställa in? Avboka senast 24 timmar innan bokad tid. Senare eller helt utebliven avbokning debiteras fullt pris.

Hur lång tid tar det?

Ett nybesök är ca 40 minuter och ett återbesök är ca 30 minuter.

Behöver jag förbereda mig?

Ha gärna kläder du kan röra dig obehindrat i. För korrekt bedömning kan du behöva klä av dig till underkläder så vi kan se anatomi och t ex. svullnad, rodnad eller ärr på huden.

Anders Gullberg

Leg. Naprapat, Founder
Telefon: 073 – 064 66 05
Mail: anders@fysiocentergbg.se

Som naprapat är Anders väldigt engagerad och motiverad. Han behandlar alla typer av besvär, men har ett extra stort intresse inom diagnostik och behandling av nacke-, käk- och ansiktssmärta.

August Weinbach

Naprapat
Telefon: 076 – 10 80 705
Mail: august@fysiocentergbg.se

August har en idrottsbakgrund inom funktionell fitness och har på senare tid intresserat sig mer och mer av löpning och rörlighetsträning. Han behandlar alla typer av besvär både akut och långsiktigt.

Öppettider

Måndag - fredag: 08:00 - 17:00

Onsdag + Torsdag: 08.00 - 20.00

Lördag: 10:00 - 15:00

Hitta hit 

Linnégatan 38A, 413 04 Göteborg

 

Naprapat

073-064 66 05

anders@arenamed.se 

Övriga frågor

hej@arenamed.se