Naprapat

Naprapat

En naprapat kan behandla all typ av smärta som kommer från muskulatur eller led. Vi jobbar främst med våra händer som verktyg och använder oss av olika manuella tekniker som t ex. massage, justering av ryggrad samt kroppens övriga leder och triggerpunktsbehandling av muskler.

Vad kan du få hjälp med?

Vi kan hjälpa till med både akuta och kroniska besvär samt guida dig med råd och träning. När du väl blivit ”botad” hjälper vi dig att arbeta proaktivt, alltså att förebygga att besvären kommer tillbaka. Vi har en stor verktygslåda med behandlingstekniker som anpassas efter vem du är som kommer till oss och ditt aktuella status. Alla tekniker används inte på alla personer och alla råd är inte till för alla människor – precis som att en sko inte passar allas fötter.

De vanligaste orsakerna till att personer uppsöker naprapat är bland annat: Nacksmärta, nackspärr, huvudvärk, smärta i ländryggen, ryggskott, tennisarmbåge, löparknä och andra vardags-, kontors- och idrottsrelaterade skador.

Här kan du hitta en Naprapat:

Pris:

Nybesök och återbesök: 970 SEK

Student: 825 SEK (Gäller heltidsstuderande)

Så här säger våra kunder om oss

Varför ska du träffa en Naprapat?

Naprapaten arbetar med att undersöka, förebygga, diagnostisera, behandla och rehabilitera smärttillstånd och nedsatt funktion i rörelseorganen – alltså muskler och leder. Vi utgår alltid från helheten och tar hänsyn till både kroppsliga och sociala faktorer som kan bidra till att smärta och andra besvär uppstår. Exempelvis så kan sociala faktorer som stress eller miljö i arbete eller privatliv påverka hur man reagerar på smärta. Det är därför viktigt att ta med dessa faktorer när man kartlägger varför en person upplever smärta eller funktionsnedsättning.

Naprapati är ett brett verksamhetsområde inom vilket du kan få hjälp med mycket varierande besvär i rörelse- och stödjeorganen.

”Naprapat” är en skyddad yrkestitel i Sverige – vilket innebär att för att få använda sig av den titeln så måste man ha en godkänd examen från Naprapathögskolan i Stockholm och ha en giltig legitimation från Socialstyrelsen.

Fysioterapeut

Vad gör man hos en Naprapat?

Hos en naprapat får man hjälp med att besvara de frågeställningar som man har om kroppens muskler och leder, behandling för sina aktuella besvär och hjälp med att förebygga att sina besvär återkommer.

Har du ont någonstans och vet inte varför? Har du haft en gnagande huvudvärk senaste veckorna som inte släpper? Trött i axlarna efter många timmar med jobb eller framför en dator? Får du ont när du är på gymmet och tränar? Kan andra göra saker på träningspasset som inte du kan göra?

Alla de här sakerna kan vara en anledning till att uppsöka en naprapat. Enligt en tidigare SBU-rapport beskriver de att ländryggsmärta är den absolut vanligaste kroppsliga smärtan. Nästan 80 % av alla människor kommer någon gång att få ont i ländryggen, tätt därefter kommer nacksmärta, som drabbar 50 % av alla människor.

Hur går ett besök till?

Ett besök hos en Naprapat består av ett par olika steg. Enkelt förklarat så kommer det se ut så här när du träffar din naprapat:

  • Vi börjar med att du får beskriva vad du söker oss för, vad som har hänt och besvara de kompletterande frågor som vi har (Detta kallas för en anamnes). Syftet är att vi ska veta vad vi behöver göra för undersökning och ge oss en bättre bild av vad som orsakar dina besvär.
  • Efter anamnesen kommer vi göra en fysisk/klinisk undersökning/bedömning av det du söker oss för, vilket slutar med att vi ställer en diagnos ochförklarar vad det innebär.
  • När vi har en diagnos att utgå ifrån kan vi starta behandlingen. Den anpassas helt efter dig och dina individuella behov. Det kan vara allt från massage till träning och rådgivning.
  • Slutligen föreslår din terapeut bästa vägen framåt. Vi kommer alltid att sträva efter att göra dig frisk/välmående så snabbt som möjligt.