Massage

Massage

Det finns många olika typer av massage, även om de flesta syftar till att göra samma sak. Alltså att få dig och din kropp att slappna av och komma ner i varv. Vi anpassar alla våra behandlingar efter din kropp och dina behov. Det innebär att vi kan använda flera olika massagebehandlingar och olika typer av massagemetoder för att hjälpa dig att slappna av.

Varför Massage?

De fysiska och mentala effekterna av massage är många. Varför det är så bra kan enkelt sammanfattas i listform:

  • Gör spända muskler mjuka och mer elastiska
  • Ökar blodcirkulationen
  • Sänker blodtrycket
  • Minskar/motverkar stress
  • Ger en djupare och lugnare andning
  • Ökar vår känsla av välbefinnande
  • Minskar träningsvärkskänsla och ansträngda muskler efter träning
  • Lugnande effekt på nervsystemet

Det här är bara några av de många positiva effekter som händer i kroppen. Vill du läsa mer om massagens effekter och hur det påverkar kroppen? I så fall kan du läsa om det på ”Kroppsterapeuternas Riskförbund”.

Massage Pris:

30 Minuter: 820 SEK + 25 % Moms (Friskvård)

Här kan du hitta en massör:

Så här säger våra kunder om oss

Varför massage?

Precis som vi nämnde lite längre upp på sidan, det finns väldigt många fördelar med en massagebehandling. Det är ett väldigt bra sätt att ge tillbaka till kroppen efter all den stress och den belastning som vi utsätter den för under dagarna.

Dagens vardag och samhälle innehåller väldigt många intryck och stressfaktorer. Ännu mer nu sedan digitaliseringen har tagit ännu mer fart och vi spenderar fler och fler timmar framför en telefon, dator eller TV. All den stress och de spänningar som vi samlar på oss under dagarna, kan avhjälpas med att gå på en massagebehandling. Det ger dig möjligheten att bara ligga still, ha det tyst runtom dig och låta hjärnan vila och tänka på något annat en stund.

Massage

Vad finns det för olika typer av massage?

Det finns många olika typer. Här listar vi några av de vanligare formerna:

Thai massage

En populär massagemetod, som innehåller både djupare behandling och stretchning. Den kan ibland innehålla inslag som påminner om Yoga och terapeuten jobbar vanligen även med sina armbågar, händer och fötter – utöver sina händer.

Taktil massage

En ytligare form av behandling, som fokuserar på att stimulera de receptorer i kroppen som reagerar på beröring. Beröring ger en frisättning hormonet Oxytocin, vilket är ett Må-bra hormon med positiva effekter på ångest, stress och generellt välmående.

Svensk klassisk massage

En av de vanligaste massageformerna, som ingår som standard vid utbildning till bland annat Naprapat, och ingår som en viktig del i deras verktygslåda vid behandling. Här används händerna som främsta verktyg och den kan enkelt anpassas efter dig och dina önskemål. Om man vill ha en mer djupgående massage, eller en mer lättsam variant.

Massage som friskvård

De flesta vet att man kan använda sina friskvårdspengar till olika typer av massagebehandlingar. Vilket är en väldigt stor fördel! Här har du en perfekt chans att ta vara på ditt friskvårdsbidrag och unna dig själv en lugn stund samtidigt. Vi kan ta emot dig som har ePassi, Actiway, Benify eller önskar löst kvitto till ditt företag.