Det finns massor av anledningar till att ta cykeln till jobbet, och nu när solen börjar kika fram ser vi allt fler hjälmbeklädda huvuden i trafiken –  vi tycker att du också ska bli en av dem! Här kommer 5 anledningar till att ta cykeln till jobbet idag!

  1. Cykling är  bra för hälsan. Att ta cykeln är toppen träning för hjärtat och benen. Du får upp pulsen och stärker dina ben samtidigt som det är skonsamt för knäna!
  2. Det är bra för miljön. En cykel släpper inte ut några avgaser, du mår bättre och vår natur mår bättre! Win, win och win!
  3. Du sparar pengar. Tänk dig att du slipper betala för bensin eller busskort – de pengarna kan användas till mycket annat roligt!
  4. Du får frisk luft! Vi sitter inne alldeles för mycket, studier har visat att frisk luft förbättrar vår sömn, minskar risken för depression och ökar vårt välmående.
  5. Du slipper stressen av att passa busstider eller sitta fast i bilkö. För visst finns det inget värre än att se klockan ticka medan du inte rör dig en centimeter?

Har du ingen cykel och därmed ingen möjlighet att träna hjärtat på detta sätt? Då är det en bra idé att ta kontakt med en personlig tränare för att få tips och råd om hur du annars kan träna! Vi har alltid kostnadsfria konsultationer som du kan boka här. Du kan också läsa på om hur personlig träning fungerar och vem det passar för här.

Vill du köpa en cykel? På blocket finns många bra begagnade att köpa! In och kika här. 

Ses i trafiken!