Massage är något de flesta njuter av och ser som en lyx i vardagen, men massage har mer fördelar än så! Här kommer fem anledningar till att du ska unna dig själv en massage i julstressen!

  1. Det minskar ditt blodtryck. När du blir masserad frisätter kroppen vårt ”må bra” hormon oxytocin som i sin tur minskar blodtrycket och därmed får kroppen att stressa ner. 
  2. Du får tid att reflektera. I dagens samhälle springer vi runt och gör väldigt mycket för andra och glömmer lätt bort oss själva. Under massagen är det bara du och din hjärna. Du får tid att reflektera över dig själv och ditt välmående. 
  3.  Denna är ganska uppenbar – men ack inte att glömma. Vi blir ofta väldigt stela i muskulaturen framförallt kring axlar, nacke och bröst. Den ”skönonda” massagen får musklerna att slappna av, ger ökad blodcirkulation och minskar därmed din smärta. 
  4.  Den nästan tysta musiken får dina öron och din hjärna att vila. Vi omges ständigt av ljud såsom telefoner, buller, röster och musik. Få saker är så bra för vårt välmående som en lugnare stund för dina stackars öron.

Dags att ta tag i den där massagen? Då kan ni boka in er hos någon av våra naprapater som också är utbildade inom massage – boka här. 

God jul önskar vi på Fysiocenter Avenyn!